Szczegóły

Czas przygotowania: 90 min
Poziom trudności: Łatwy
Porcja dla: 2 osób

Składniki

  • Łopatka Wieprzowa
  • Kasza gryczna biała
  • olej
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 8 pieczarek
  • szklanka wody
  • sól, pieprz, papryka wędzona

Sposób przygotowania

    1. Do dużego garnka wlej olej, dodaj pokrojoną łopatkę wieprzową, cebulę, czosnek, paprykę, pieczarki i marchew. Dopraw solą, pieprzem i papryką wędzoną.
    2. Dodaj do garnka szklankę wody i smaż całość przez 20 min.
    3. Przełóż gulasz do naczynia żaroodpornego i piecz przez 45 min. w piekarniku nagrzanym do 150 st. C
    4. Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną białą.

 

Smacznego!

Dodaj komentarz