Szczegóły
Czas przygotowania: 90 min
Poziom trudności: Łatwy
Porcja dla: 2 osób
Składniki
- Łopatka Wieprzowa
- Kasza gryczna biała
- olej
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 marchewki
- 8 pieczarek
- szklanka wody
- sól, pieprz, papryka wędzona
Sposób przygotowania
-
- Do dużego garnka wlej olej, dodaj pokrojoną łopatkę wieprzową, cebulę, czosnek, paprykę, pieczarki i marchew. Dopraw solą, pieprzem i papryką wędzoną.
- Dodaj do garnka szklankę wody i smaż całość przez 20 min.
- Przełóż gulasz do naczynia żaroodpornego i piecz przez 45 min. w piekarniku nagrzanym do 150 st. C
- Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną białą.
Smacznego!