Szczegóły

Czas przygotowania: 30 min
Poziom trudności: Łatwy
Porcja dla: 2 osób

Składniki

  • Parówczaki Naturalnie Dobre, 5 sztuk
  • Opakowanie ciasta francuskiego,
  • 5 plastrów sera zółtego,
  • Białko jajka,
  • Garść sezamu,
  • Sos pomidorowy,
  • Ketchup lub majonez

Sposób przygotowania

1.Ciasto francuskie pokrój w prostokąty.

2. Zdejmij osłonki z parówek.

3. Posmaruj ciasto sosem pomidorowym, następnie ułóż plastry sera.

4. Każdą z parówek owiń przygotowanym ciastem z serem.

5. Zawinięte parówki posmaruj białkiem jajka i posyp sezamem.

6. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C z funkcją grzania góra-dół na 15 min.

7. Gotowe Parówczaki podawaj z ketchupem, bądź innym sosem.

 

Smacznego!

Dodaj komentarz