Szczegóły

Czas przygotowania: 40 min
Poziom trudności: Łatwy
Porcja dla: 4 osób

Składniki

  • Szynka Naturalnie Dobra, 200g
  • opakowanie makaronu (rurki lub kolanka)
  • oliwa z oliwek
  • cebula, 1 szt.
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka, 1 szt.
  • cukinia, 1 szt.
  • ser żółty, 200g
  • śmietanka 18%

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj makaron al dente według zaleceń z opakowania.
  2. Na patelni podsmaż cebulkę, kolejno dodaj 2 ząbki czosnku, pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię.
  3. W naczyniu żaroodpornym wymieszaj makaron z warzywami, dodaj ser i Szynkę Naturalnie Dobrą. Wszystko zalej śmietanką 18% i dopraw.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180C na 15min.

 

Smacznego!

Dodaj komentarz