Szczegóły
Czas przygotowania: 40 min
Poziom trudności: Łatwy
Porcja dla: 4 osób
Składniki
- Szynka Naturalnie Dobra, 200g
- opakowanie makaronu (rurki lub kolanka)
- oliwa z oliwek
- cebula, 1 szt.
- 2 ząbki czosnku
- papryka, 1 szt.
- cukinia, 1 szt.
- ser żółty, 200g
- śmietanka 18%
Sposób przygotowania
- Ugotuj makaron al dente według zaleceń z opakowania.
- Na patelni podsmaż cebulkę, kolejno dodaj 2 ząbki czosnku, pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię.
- W naczyniu żaroodpornym wymieszaj makaron z warzywami, dodaj ser i Szynkę Naturalnie Dobrą. Wszystko zalej śmietanką 18% i dopraw.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180C na 15min.
Smacznego!