Szczegóły
Czas przygotowania: 120 min
Poziom trudności: Łatwy
Porcja dla: 2 osób
Składniki
- Szynka wieprzowa
- 6 śliwek
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 3 łyżki miodu
- 6 żyłek sosu sojowego
- sok z połowy pomarańczy
- plastry pomarańczy
- gałązki świeżego rozmarynu
Sposób przygotowania
- Szynkę wieprzową nadziewamy w środku podduszonymi śliwkami
- Gotową szynkę oblać marynatą (powstała z oliwy, miodu, sosu sojowego, soku z połowy pomarańczy) i wstawić na noc do lodówki
- Szynkę włóż do foliowego rękawa, z wierzchu obłóż plastrami pomarańczy i gałązkami rozmarynu
- Wstaw do nagrzanego do 170 st. C piekarnika i piecz od 50 min.
- Zdejmij foliowy rękaw z synki i piecz przez kolejne 20-30 min.
Smacznego!