Szczegóły
Czas przygotowania: 120 min
Poziom trudności: Łatwy
Porcja dla: 2 osób
Składniki
- Kiełbasa Naturalnie Dobra, 1 szt.
- świeże drożdże, 25g
- 150ml ciepłej wody
- mąka pszenna, 2 szklanki
- sos pomidorowy
- ser żółty, 200g
- kukurydza, 1 puszka
Sposób przygotowania
- Świeże drożdże rozpuść w ciepłej wody, dodaj mąkę oraz cukier
- Dokładnie wymieszaj i odstaw na ok. 60min
- Gotowe ciasto wyrabiaj przez 10 min., następnie uformuj na kształt koła
- Na ciasto wyłóż cienką warstwę sosu pomidorowego, ser, kukurydzę, cebulkę oraz pokrojoną w plasterki Kiełbasę Naturalnie Dobrą
- Wstaw do nagrzanego do min. 250 st. C piekarnika na ok. 15min.
Smacznego!